Foto: nsuzivo.rs

Na ulivnom bazenu, prečistača otpadnih voda u selu Rumenka, 26. marta, pojavilo se oko pola kubika zauljene tečnosti, najverovatnije mašinski prerađenog ulja, radnici JKP “Vodovod i kanalizacija”, su zagađenu materiju uspešno uklonili iz bazena, u spremnik za pražnjenje septičkih jama.

NOVOSADSKI POŠTARI U ŠTRAJKU: KASNIĆE POŠILJKE, ALI NE I PENZIJE!

Količina otpadne materije nije bila velika, pa su zaposleni imali gde da je lageruju, da ne bi tako toksična otišla u Kanal DTD.

Ovakve zagađene tečnosti mogu da oštete prečistač i trajno ugroze njegov rad, pogotovo ako se pojave u većim količinama. Postrojenje u Rumenki postoji nekoliko godina i prvi put se dešava da je neko iz ovog prigradskog naselja direktno u kanalizaciju prosuo ovakvu materiju koja se svakako ne odlaže u kanalizacioni sistem.

DANAS GLASANJE O FINANSIRANJU AP VOJVODINE!

JKP “Vodovod i kanalizacija“ ima postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i u Kovilju i Stepanovićevu, pa se očekuje da će žitelji ovih naselja biti i ubuduće obazrivi. Takođe, poremećaj u radu malih prečistača može da izazove i direktno spajanje oluka s objekata na fekalnu kanalizaciju, koje pritom prouzrokuje plavljenja javnih površina tokom obilnijih padavina, što nije redak slučaj u prigradskim naseljima.

Slučaj je prijavljen nadležnim službama, a JKP “Vodovod i kanalizacija“ još jednom apeluje na sve sugrađane, preduzeća i kompanije da ne ispuštaju tečnosti i bacaju predmete u kanalizaciju, kojima tu nije mesto ni po jednom osnovu. Takvi necivilizovani potezi mogu da dovedu do ozbiljnih problema, pa čak i katastrofa.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime