Foto: mojnovisad.com

Novosadski poštari stupili su u štrajk, pa će narednih dana kasniti isporuka pošiljki i pošte, ali ne i penzija.

DANAS GLASANJE O FINANSIRANJU AP VOJVODINE!

Poštari štrajkom podržavaju kolege iz Regionalnog poštansko-logističkog centra (RPLC) iz Beograda. U saopštenju sindikata “Poštanskih radnika”, radnici u RPLC-u odbijaju da rade, sve dok se sa osnivačem ne dogovore oko povećanja plate i obezbeđivanja dovoljnog broja izvršilaca.

– Ovo je protest radnika koji su na rubu egzistencije. Radnika pošte ima oko 15.000, od toga je 13.000 u tehnologiji, od njih niko nema prosečnu platu u preduzeću, a od republičkog proseka smo daleko za 15.000 dinara. Ovog puta nećemo odustati. – navodi se u njihovom saopštenju.

NEISKORIŠĆENA GEOTERMALNA VODA NA 50 LOKACIJA U VOJVODINI!

Oni još dodaju da njihov štrajk nije politički protest jer ih, kako navode, politika ne zanima, ali vrlo utiče na poslovanje, “s obzirom na to da se generalni direktor postavlja po političkoj osnovi, a ne po stručnosti”.

Prema rečima jednog od štrajkača, Dejana Pandžića, odluka o obustavi rada je bila spontana i nijedan sindikat, ili politička stranka ne stoji iza nje.

Foto: mojnovisad.com

– Ne znamo dokle će ovo trajati, čekamo da rukovodstvo izađe sa predlozima. Mi dajemo podršku kolegama u Beogradu. Sve ostale pošte u Novom Sadu su u štrajku, ali koliko znamo i u drugim gradovima Srbije. Na ovaj način želimo da se počnu rešavati problemi koji su sada već akutni. – kazao je Pandžić.

U glavnom gradu Vojvodine ima oko sto poštara. A u znak solidarnosti sa kolegama, šalter sala danas nije radila sat vremena.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime