Skupština Srbije nije usvojila zakon o finansiranju AP Vojvodine, a poslanici su glasali i protiv predloga Rezolucije o Vojvodini.

DANAS GLASANJE O FINANSIRANJU AP VOJVODINE!

Od prisutnih 138 poslanika za Predlog zakona o finansirnaju AP Vojvodine je glasalo njih osam, protiv je bio 121 i uzdržan jedan poslanik.

Za zakonski predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) glasali su poslanici LSV, Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića Jahja Ferhatović.

NEISKORIŠĆENA GEOTERMALNA VODA NA 50 LOKACIJA U VOJVODINI!

Za Rezoluciju su glasala 4 poslanika, 3 iz LSV i Jahja Ferhatović, a protiv je bilo 129.

Predlog zakona su podneli poslanici LSV, a predlagač Nenad Čanak je na početku sednice i sam izrazio sumnju da će zakon biti usvojen, ali je “ocenio da je dobro što je to uopšte stavljen na dnevni red, čime je Vojvodina dobila priliku da se o njoj govori”.

Čanak je novinarima posle završene rasprave rekao da nije razočaran što vladajuća većina nije podržala predloge.

NA DIJALIZI 1.500 GRAĐANA VOJVODINE – POKRAJINSKA VLADA KUPUJE 10 NAMENSKIH VOZILA!

– Nismo izigrani, nismo čak ni razočarani. Sasvim sigurno da je većina dobila od ovoga neke političke poene, ali ih je dobila i Vojvodina, o kojoj se posle puno godina nešto moglo čuti. – rekao je Čanak.

Dodao je da nije ni imao iluziju da bi ova vladajuća većina mogla da donese zakon po kom bi Vojvodina imala svoju poresku upravu.

MLADI VOJVOĐANIN OSVOJIO ČAK 6 MEDALJA NA PRVENSTVU SRBIJE!

Predlogom zakona pokupalo se uređivanje sa koliko novca i čijim novcem raspolaže APV, a prema ovom predlogu, budžet Vojvodine iznosi najmanje sedam odsto u odnosu na budžet Republike. Osnovicu za utvrđivanje budžeta Vojvodine predstavljao bi iznos ukupnih rashoda i izdataka planiranih budžetom Srbije, a tri sedmine budžeta APV koristilo se za finansiranje kapitalnih rashoda.

Opozicioni poslanici iz partija koje pripadaju Savezu za Srbiju bojkotovali su rad Skupštine, a upozorili su da je sednica posvećena predlogu zakona o finansiranju Vojvodine farsa i da je sazvana “samo da bi se nešto dešavalo” u parlamentu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime