Delegacija Pokrajinske vlade, na čelu s predsednikom Igorom Mirovićem, boravi u radnoj poseti Kini, u okviru koje će posetiti provincije Guangdong i Hajnan.

POKRAJINA ZA ŠUME IZDVOJILA 600 MILONA DINARA!

Prilikom posete gradu Guangdžou, predsednik Mirović sastaće se s viceguvernerom provincije Guangdong, a potom će obići i najveći kineski trgovinski sajam Canton.

Delegacija će posetiti i provinciju Hajnan, gde će predsednik Mirović i guverner Hajnana Šen Sjaoming u gradu Boao potpisati Sporazum o uspostavljanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje između AP Vojvodine i te kineske provincije.

KINESKA FABRIKA U ZRENJANINU: BIĆE ZAPOSLENO NAJMANJE 1200 RADNIKA!

Predsednik Mirović učestvovaće na jednoj od najvećih konferencija Kine koja se održava svake godine u Boaou, a koja okuplja najviše zvaničnike iz celog sveta.

Cilj posete jeste povezivanje i osnaživanje postojećih veza i izgradnja mostova saradnje između AP Vojvodine i pomenutih kineskih provincija.

Delegaciju Pokrajinske vlade činiće i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za zdravstvo – doc. dr Zoran Gojković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo – Vuk Radojević.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime