Garancijski fond AP Vojvodine uspešno posluje već 15. godina! (VIDEO)

0
292

Garancijski fond AP Vojvodine je krajem 2018 godine obeležio 15. godina postojanja i rada. Tokom proteklih petnaest godina, Garancijski fond AP Vojvodine postao je značajna finansijska institucija, koja uspešno učestvuje u realizaciji programskih aktivnosti Pokrajinske vlade.

Najavljeni su novi projekti i aktivnosti koji za cilj imaju poboljšanje poslovne klime u AP Vojvodini, povećanje broja zaposlenih i, naravno, osnaživanje poljoprivrednika i privrednika koji posluju na teritoriji Pokrajine.

Garancijski fond AP Vojvodine je za 15 godina postojanja i rada izdao preko 1.700 garancija uz angažovani garantni potencijal od blizu 60 miliona evra. Poljoprivrednicima je omogućena kupovina preko 1.100 hektara zemljišta, došli su u posed preko 1.200 traktora, priključnih mašina, kombajna i različite opreme koja je neophodna u poljoprivrednoj proizvodnji. Od ukupnog broja garancija, čak 80 odsto je bilo namenjeno poljoprivredi.

U proteklih petnaest godina rada, Garancijski fond je omogućio otvaranje 806 novih radnih mesta u oblasti ženskog preduzetništva, a u poslednje dve godine i mladih do 35 godina starosti. Pored toga, u oblasti nabavke opreme, omogućeno je malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kreiranje još 400 novih radnih mesta.

Garantne linije koje su danas aktuelne, predstavljaju zaokruženu celinu privrednih i poljoprivrednih delatnosti: od konkursa za mlade preduzetnike i početnike u biznisu, preko start-ap kredita, pa do garantnih linija koje pokrivaju sve delatnosti u poljoprivredi, možemo reći da Garancijski fond direktno utiče na stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta, odnosno i porast broja zaposlenih na teritoriji AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime