AP Vojvodina nabavlja 10 vozila za prevoz pacijenata za dijalizu

0
1669
Foto: Tanjug

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, zadužila Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo da započne procedure za nabavku 10 novih vozila za prevoz pacijenata na dijalizu. Za ovu namenu u pokrajinskom budžetu obezbeđeno je 38 miliona dinara.

Više od 1000 pacijenata na teritoriji AP Vojvodine leči se dijalizom. Vozila za prevoz pacijenata na dijalizu godišnje pređu više od tri miliona kilometara.

Na osnovu prioritetnih potreba za ovakvim vozilima, a u cilju obezbeđenja pristupačne i ujednačene zdravstvene zaštite svim građanima, vozila će biti obezbeđena za deset zdravstvenih ustanova na teritoriji Vojvodine: za domove zdravlja u Kovinu, Apatinu, Žablju, Baču, Kuli, Novom Bečeju, Beloj Crkvi, Novom Kneževcu, Senti i za Opštu bolnicu Kikinda.

Pokrajinska vlada izdvojila je i 9,68 miliona dinara opštini Opovo za nabavku novog sanitetskog vozila i medicinske opreme kako bi se digitalizovala cela služba radiologije i mamografije u Domu zdravlja u ovoj opštini.

Takođe, doneta je i Odluka o postupku i kriterijumima za dodelu sredstava za realizaciju Programa unapređenja socijalne zaštite u AP Vojvodini u 2019. godini, za čega je u ovoj godini u pokrajinskom budžetu planirano 70 milina dinara. Sredstva se mogu dodeliti ustanovama socijalne zaštite i pružaocima usluga socijalne zaštite – udruženjima građana za programe koji se realizuju na teritoriji AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime