Foto: POKRAJINSKA VLADA / PROMO

Povodom pet godina od osnivanja Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad, čiji je osnivač Pokrajinska vlada, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas tu ustanovu socijalne zaštite u Sremskoj Kamenici i održao radni sastanak sa rukovodstvom.

– Petogodišnjica rada ovog Centra bila je prilika da posetimo ovu ustanovu i podržimo je u programima koje razvija u važnoj oblasti zaštite dece i omladine bez adekvatnog roditeljskog staranja – rekao je Mirović.


Foto: POKRAJINSKA VLADA / PROMO

On je dodao da će se do kraja godine otvoriti još jedan ovakav centar u Subotici, čime će se, kako je rekao, zaokružiti institucionalna podrška pre svega hraniteljskim porodicama i deci bez adekvatnog roditeljskog staranja.

Mirović najavio je i izgradnju novog objekta u Novom Sadu, gde će biti smešten Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad.

– Podržao sam ideju osnivanja udruženja hraniteljskih porodica Vojvodine, koje će u budućnosti imati podršku svih pokrajinskih ustanova iz ove oblasti – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade.

On je istakao da je socijalna zaštita veoma odgovorna oblast u kojoj ne može i ne sme biti greške.


Foto: POKRAJINSKA VLADA / PROMO

– U Srbiji se trenutno nalazi oko 6.000 dece u sistemu socijalne zaštite, a na teritoriji AP Vojvodine oko 3.000 dece – naglasio je Mirović.

Direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad Ivana Koprivica izjavila je da se danas obeležava mali jubilej ove ustanove i otvaranje novih prostorija.

– Centar je osnovan radi pružanja usluga procene i savetovanja budućih hranitelja i usvojitelja u cilju zaštite dece i omladine bez roditeljskog staranja i prva je ustanova ovog tipa u AP Vojvodini – istakla je direktorka Koprivica.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime