Kako do više beba u pokrajini?

0
158
РТВ (Борис Шуман)

Pokrajinska vlada će budžetom za narednu godinu opredeliti više od milion evra za poboljšanje stambenog položaja porodica sa decom, najavio je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku i demografiju Predrag Vuletić, on je prisustvovao tribini “Vojvodino, deca ti se rađala”, čiji je cilj promovisanje mera socijalne politike.
Za demografiju i socijalnu politiku Pokrajinska vlada je ove godine izdvojila sedamsto dvadeset sedam miliona dinara, što je skoro četiri puta više nego pre dve godine, istakao je danas u Subotici resorni sekretar Predrag Vuletić. Pored dosadašnjih mera, pokrajina od ove godine finansira i poboljšanje stambenih uslova.

Novi Sad među šest opština u Srbiji sa porastom nataliteta

“Šestdeset tri miliona dinara inače je izdvojeno za prvi konkurs. Naredna godina će biti minimalno uduplana ta cifra. Dakle, idemo čak možda i do dvesta miliona za narednu godinu”, kaže Vuletić.

Predstavnici Grada Subotice tvrde da su sredstva iz lokalnog budžeta za ove namene veća nego lani, te da se to odražava i na natalitet.

“U odnosu na prethodnu godinu ima negde devedeset novorođenih beba više u odnosi na prethodni period, tako da je to svakako podatak koji raduje, ali i koji obavezuje. I mi smo naravno uvek spremni da idemo korak napred i da unapredimo finansiranje usluga na teritoriji Grada Subotice koje su u sklopu mera populacione politike”, ističe sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Grada Subotica Jasmina Stevanović.

Organizator tribine je Udruženje “Korak sigurnosti”.

“Cilj nam je da građani i građanke razmisle i imaju neku veću svest o većem broju rađanja dece, kako bi doprineli prevazilaženju problema nataliteta u široj društvenoj zajednici”, poručuje predsednica Udruženja Aleksandra Vukomanović.

Kako je istaknuto, od nove godine sve nezaposlene majke koje rode po treći ili četvrti put, moći će da računaju i na jednokratnu pomoć Pokrajinske Vlade u iznosu od petnaest hilj

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime