Obnovljeni košarkaški tereni u dvorcu “Eđšeg“

0
903
Foto: NS uživo

Završena je obnova košarkaških terena u okviru objekta “Eđšeg“ u Novom Sadu, u čiju rekonstrukciju je uloženo ukupno 12 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 4,4 miliona dinara.

Dva nova terena opremljena su multifunkcionalnom sportskom podlogom i koševima, čime su se stekli uslovi za odigravanje raznih takmičenja i razvoj košarkaškog i rekreativnog sporta.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, obišao je košarkaške terene u okviru Kulturne stanice “Eđšeg”.

“Pokrajinska vlada posebnu pažnju poklanja sportskoj infrastrukturi, za šta smo u protekle dve i po godine izdvojili gotovo 300 miliona dinara“, istakao je potpredsednik Milićević i dodao da je do sada realizovan 231 projekat u svih 45 opština u Vojvodini.

Foto: NS uživo

On je dodao da obnovom terena u “Eđšegu“, Novosađani imaju zaista lep prostor kako za rekreativno bavljenje sportom, tako i za takmičenja na otvorenom.

Kako je još naveo, uz prethodni projekat koji je Grad Novi Sad realizovao u dvorcu “Eđšeg”, formiranjem nove kulturne stanice u saradnji sa Fondacijom 2021, Novi Sad je dobio jedinstven prostor za dešavanja u kulturi i za sportske aktivnosti.

“Zahvalni smo Pokrajinskoj vladi i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, što su zajedno sa Gradom Novim Sadom opredelili sredstva da dvorac Eđšeg dobije potpun sadržaj“, kazao je Vučević.

Obilasku terena prisustvovao je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime