Foto: 021

Montažno-demontažni drumsko-železnički most “Boško Perošević” uklanja se prema predviđenoj dinamici, a saobraćaj u delu Keja oko tog mosta ponovo će saobraćati od kraja novembra, piše 021.

Na gradilištu se može videti relativno mali broj radnika i mehanizacije, ali kako su u Infastrukturama železnica Srbije potvrdili za 021, sve se odvija prema predviđenoj dinamici. Pored rasklapanja mosta, grade se pristupne saobraćajnice za novi drumsko-železnički most, koji je za drumski saobraćaj otvoren 1. septembra, a očekuje se da nakon sedam godina, krajem novembra bude uspostavljen saobraćaj celom dužinom Beogradskog keja.

TRI NOVA MODERNA EKOLOŠKA VOZILA U NOVOM SADU

Pomoćnica direktora Infrastruktura Železnica Anita Dimoski kaže za 021 da nizak nivo Dunava stvara problem pa čelična konstrukcija ne može da se demontira, ali se radovi uprkos tome odvijaju prema predviđenoj dinamici jer se rade drugi poslovi.

Foto: 021

Vodostaj Dunava i jačina vetra su jedan od ograničavajućih faktora kada su u pitanju radovi na vodi, ali sve ostalo ide u predviđenom ritmu. Raspon na novosadskoj strani je uklonjen, uklonjeni i stubovi. U toku je i sanacija keja, što podrazumeva i rehabilitaciju vodovodne i kanalizacione mreže i veliki broj drugih poslova koje svi prolaznici mogu da vide“, kaže Dimoska za 021.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime