Naslovna Novi Sad Pokrajinska vlada investira 160 miliona dinara za radove na obali Dunava

Pokrajinska vlada investira 160 miliona dinara za radove na obali Dunava

47
0

 

Pokrajinska vlada rebalansom budžeta u martu opredelila je značajna sredstva za ulaganja u vodoprivredni sistem Vojvodine.

On je naglasio da se stabilizacijom obale obezbeđuje i zaštita objekta crpne stanice i postiže sigurnost nasipa prve odbrambene linije, kod naselja Vajska u opštini Bač.

Dr Radojević je naveo da ovakve investicije najbolje doprinose stabilnosti vodoprivrednog sistema u našoj pokrajini.

On je istakao da je ovo samo jedan od konkretnih poteza Pokrajinske vlade u tom pravcu, koji pored značajnih ulaganja u sisteme za navodnjavanje i tekućeg redovno održavanje, predstavljaju naš prioritet.

Sekretar Radojević je podsetio da su osim za ovu investiciju, odobrena značajna sredstva i za sanaciju još jedne kritične tačke na reci Savi, na potezu Gomolave, gde su radovi već započeti i za koju je Pokrajinska vlada izdvojila oko 240 miliona dinara.

On je naglasio da se na ovaj način, osim poljoprivrednog zemljišta i vodoprivrednih objekata, od eventualnog izlivanja Dunava, štite i svi građani ovih naseljenih mesta, kao i komunalna i saobraćajna infrastruktura, gasna i električna mreža, uz uverenje da će se nastaviti sa ovim ulaganjima, u skladu sa prioritetima koje nam delegira JP „Vode Vojvodine“.

Obilasku radova na sanaciji leve obale Dunava kod Vajske prisustvovao je i direktor JP „Voda Vojvodine“ Slavko Vrndžić.

On je rekao da je ovde reč o lokalitetu koji je jedinstven primer erozivnog delovanja reke Dunav, i objasnio da odbrambena linija koja postoji u dužini od 25,9 kilometra, od Bogojeva do Vajske, može potencijalno da, sa crpnom stanicom „Labudnjača“, izazove velike probleme u slučaju izlivanja Dunava.

On je rekao da se radi na jednom klasičnom ojačanju ovog dela obale, čime se obezbeđuje dodatna stabilnost.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime