Lančani sudari na autoputu: Sedmoro poginulo, 27 povređeno

0
403

Sedam osoba je poginulo, a 27 je povređeno u lančanim sudarima na autoputu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca.

Na tom delu autoputa, oko 7:20h, i u jednom i u drugom smeru dogodili su se lančani sudari, jedan od drugog udaljeni oko 400 metara. U oba udesa učestvovalo je više od 40 vozila, kamiona i automobila, od kojih su neka potpuno uništena.
U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, a četiri na traci iz pravca Beograda. Sedamnaest od 27 povređenih zadržano je na lečenju.
U jagodinskoj bolnici kažu da je među povređenim veliki broj stranih državljana. Načelnik Urgentne službe Vlada Nedeljković naveo je da su među povređenima i državljani Poljske, Albanije, Nemačke…
Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.
“Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju”, posvedočio je za RTS jedna od vozača.
021
Saobraćaj na autoputu u oba smera je blokiran, pa su se stvorile kolone automobila.
Alternativni pravac ka Nišu je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije. Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine gde se nazad vozila vraćaju na autoput ka Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime