Uprava Vaterpolo kluba “Vojvodina” reagovala zbog štrajka igrača, traže se promene u klubu

0
656

 

Vaterpolo klub Vojvodina je proteklog meseca, a naročito u proteklih deset dana, prolazio kroz dosad nezapamćenu krizu u svojoj dugogodišnjoj tradiciji od 83 godine, poručuju u zvaničnom saopštenju u upravi kluba.
Klub je, kao jedan od najstarijih na prostorima Srbije i u okviru Vaterpolo saveza Srbije, doživeo u jednom trenutku blokadu rada. Kako je pisao 021, vaterpolisti Vojvodine stupili su u štrajk, nezadovoljni situacijom u klubu.
“Finansijska situacija i poteškoće koje su zadesile Klub imale su razarajuće dejstvo sa posledicama štrajkova trenera, igrača, itd. Mere koje su preduzimali organi Kluba nisu davale odgovarajuće rezultate. U protekle četiri godine VK ‘Vojvodina’ je tri puta proglašavana od strane Skupštine VSS, kao najvišeg organa upravljanja, za uspešan kolektiv sa najatktivnijim učešćem u svim takmičarskim programima VSS, tako da je ova situacija iznenadila sve iskrene poznavaoce i ljubitelje vaterpolo sporta. U cilju prevazilaženja novonastale situacije formirana je radna grupa Kluba za vanredna pitanja. Noseći se idejom ‘VK VOJVODINA-IZNAD SVEGA’ u jednoj razumnoj, konstruktivnoj i nadasve odgovornoj diskusiji, jedinstveno je donela zaključak koje je upitila Skupštini VK ‘Vojvodine’ na usvajanje”, navodi se u reagovanju predsednika Skupštine kluba Živka Cvjetićanina.
Skupština kluba će se održati u petak, 5. oktobra.
Radna grupa je predložila i određene kadrovske promene u upravnom odboru u pogledu sastava. Za nove, dodatne članove predloženi su Dragan Resanović, Nenad Bosančić, Milorad Pejić i Budislav Petrović, a za v.d. generalnog direktora predlaže se Marko Ćuk.
“Posebno ističemo odluku olimpijaca iz VK ‘Vojvodine’ Gojka Pijetlovića, Duška Pijetlovića, Branislava Mitrovića i Miloša Ćuka da u ovom trenutku daju svoj doprinos u daljem radu i razvoju Kluba uključujući se u rad Skupštine, a po povratku u Novi Sad i neposrednije se angažovati. Razumevanje i podrška od strane kompetentnih gradskih struktura još više nas mobiliše i uverava da će se sa zajedničkim naporom situacija brzo konsolidovati i da smo na dobrom putu”, navodi se u saopštenju VK “Vojvodina”.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime