Sofić: 30.000 dinara podrške za 200 najuspešnijih učenika

BLOG – Putem bloga „Regionalno i lokalno po meri građana“ redovno Vas obaveštavam o aktivnostima koje sprovodi Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Ove nedelje želeo bih da podsetim na to da smo tokom ovog meseca u saradnji sa Fondom za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, uručili ugovore o jednokratnoj novčanoj pomoći za 200 najuspešnijih učenika i studenata iz izbeglih i raseljenih porodica na teritoriji AP Vojvodine.

Foto: Pokrajinska vlada

U ovom pozivu, sredstva u ukupnoj vrednosti od šest miliona dinara uručena su za 100 srednjoškolaca i 100 studenta, a Pokrajinska vlada će uz operativan i posvećen rad Fonda, nastaviti da pokazuje brigu za izbegla i raseljena lica na teritoriji AP Vojvodine.

Simbolična jednokratna mera podrške, kojom smo ovoga puta nagradili najuspešnije studente i srednjoškolce sa po 30.000 dinara, jeste signal da država Srbija i AP Vojvodina vode računa o vrednim i uspešnim mladim ljudima, koji predstavljaju budućnost ove zemlje.

Takođe želim da podsetim da ćemo u narednom periodu još snažnije podržavati sve aktivnosti Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Naime, zahvaljujući ovoj meri, koja je aktuelna već nekoliko godina, preko 900 srednjoškolaca i 400 studenata dobilo ovu vrstu jednokratne pomoći, za šta je usmereno ukupno 48 miliona dinara,
a reč je o zaista odličnim srednjoškolcima i studentima sa izuzetnim prosekom, i mi verujemo da će im ova mera i u narednom periodu dati podstreka da nastave sa ostvarivanjem sjajnih rezultata.

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.