Reprezentacije Srbije pobedila Tursku u ragbi utakmici odigranoj u Starčevu

Reprezentacije Srbije pobedila je reprezentaciju Turske u ragbi utakmici odigranoj u Starčevu

 

Meč Kupa evropskih nacija u ragbiju između reprezentacija Srbije i Turske koji je odigran 23. oktobra na Stadionu u Starčevu završen je pobedom naše selekcije s rezultatom 37:14.

Ova pobeda Srbiju je ostavila u trci za prvo mesto.

Igor Stojadinović, predsednik Ragbi saveza Srbije kaže da je veoma zadovoljan rezultatom utakmice.

Foto: Vanja Bejin/Rugby Serbia

– Za Ragbi savez Srbije je veoma važno da reprezentacija igra utakmice u manjim mestima, poput Starčeva, budući da se tako doprinosi ravnomernom i decentralizovanom razvoju našeg sporta. Publika u Starčevu je imala priliku da vidi utakmicu Kupa evropskih nacija Srbija – Turska i na taj način se, uživo, upozna sa ragbi sportom. Veoma sam zadovoljan utakmicom i igrom naše reprezentacije, kao i gostoprimstvom Ragbi kluba „Borac“ iz Starčeva, koji su se potrudili oko organizacije i omogućili svim prisutnima da uživaju u vrhunskom sportskom događaju, rekao je Igor Stojadinović.

Prošlo je približno dve godine otkako su se Srbija i Turska sastale poslednji put, a i tada su Orlovi na domaćem terenu slavili rezultatom 30-15.

Foto: Vanja Bejin/Rugby Serbia

Obe selekcije nisu imale prilike da se sastaju često u prethodnom periodu. Uglavnom su se reprezentacije Srbije i Turske sastajale u olimpijskoj ragbi 7 disciplini.

Naredni meč odigraće se u aprilu naredne godine kada bi u Starčevo trebalo da dođe reprezentacija Andore.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.